Agneta Falk

Enhetschef

Vilken är din roll på AF IT?
Jag är stolt enhetschef för den nya enheten Distansservice.

Hur har din karriär på Arbetsförmedlingen sett ut?
Jag har jobbat på Arbetsförmedlingen i många år. Det har blivit så för det har alltid funnits nya spännande utmaningar att ta tag i! Jag började på AF IT som projektledare och fick efter något år chansen att jobba direkt under vår dåvarande generaldirektör. För mig som kom från näringslivet var det otroligt spännande att vara med och påverka verksamhetsutvecklingen i en av Sveriges största myndigheter. 2015 var jag med och startade upp en särskild avdelning för digitalisering. Det var en riktig ”start-up” -känsla, puh, men otroligt kul och utvecklande. Nu bygger jag en ny enhet för arbetsförmedlare som jobbar med kundmöten på distans.

Vad ser du för utmaningar för din nya enhet?
Jag vet att arbetsförmedlarna har ett enormt svårt jobb. De ska använda sin tid till att ge bästa stöd och service till våra kunder – arbetssökande och arbetsgivare. Vi ska göra allt för att frigöra arbetsförmedlarna från krånglet; förenkla, automatisera och skapa innovativa moderna IT-stöd med den bästa användarupplevelsen.

Vad ser du för utmaningar för Arbetsförmedlingen?
Jag får ofta frågan ”det skrivs mycket om att ni ska läggas ner, varför jobbar du kvar?” Ja, jag jobbar här för att jag trivs så himla bra och tror på vår förnyelseresa. Arbetsförmedlingen har ett jättestort och svårt uppdrag och många har synpunkter på hur vi ska få till en god arbetsmarknad. När det är valår blir det extra mycket skriverier om detta. Kanhända kommer Arbetsförmedlingen att delas upp i andra delar någon gång, myndighetsfloran kan väl också behöva förnyas i en tid av snabba förändringar. Den nya organisationen vi bygger nu och den förnyelse vi gör av IT-landskapet här medför att vi ganska enkelt kan formera oss efter nya förutsättningar. Behov av stödet till arbetsmarknaden kommer att finnas kvar.

 

Maila mig gärna så berättar jag mer!

agneta.falk@arbetsformedlingen.se

Fler kollegor